Sidor

Facebook

söndag 18 maj 2014

sammanfattning maj

Mycket hundträning nu eller rättare sagt människoträning för att de ska kunna träna sina hundar som de vill och bli bättre - är tanken ;)

I maj har Ziko och jag tävlat två rallylydnad Nybörjare med fin kontakt och samarbete - Det var väldigt roligt och givande att tävla med lånehund och i Nybörjarklassen igen - med koppel :)  han är underbar min "lånehund" - tack Marie för lån och så fin träning.!!

Avslutning möteskursen med deltagare - hund som msk - har utvecklats fantastiskt utifrån sina förutsättningar, erfarenheter och start. Så bra det blir när verktygen passar och används rätt. Varmt tack till mina vänner/kursare som hjälper till med möteshundar så kurshundarna får gensvar och förtroende på sig själva mm mm

Avslutning även på fortsättningskursen i rallylydnad - wow vilka framsteg och vad det lossnat! Agneta och Ida som är tävlingsekipaget just nu har nu två godkända resultat och fin kontakt, engagemang och (poäng)! Grattis till er! Mkt följsamhet, bakdel, frestelser och lockelser blev det och fokus ökade och ökade

"Sommarens" rallylydnadskurs Nybörjare har börjat med ett drivet gäng som älskar att ha roligt tillsammans med sin hund. Bakdelskontroll och kontakt mm stod på schemat + torrträning av föraren :) Torrträning och att tänka och planera sin träning/framförande är för mig en viktig del i träningen - minimerar frustrationen, slask och vi har koll på vad vi vill ha, vad belöningsmarkera, hur belöna, med vad och var mm + vi har ngt att utvärdera - gick det bra?

Sommarens möteskurs fyller på så om du missade förra gången och vill träna enligt Kommunikationsmetoden - hör av dig! :)


Inga kommentarer: